Ilmastomarssi #2

Päiväys ja aika
06.04.2019
14:00 - 16:00

Tapahtumapaikka
Helsingin Senaatintori
Senaatintori
Helsinki

Kategoriat


Tule mukaan Suomen suurimpaan ilmastomielenilmaukseen.

Ilmastonmuutos uhkaa kaikkea mitä rakastamme, kaikkea mikä on meille korvaamatonta: lastemme tulevaisuutta, arvokasta luontoamme, vuodenaikoja ja hyvinvointipalveluita.

Suomen ilmastopolitiikka on riittämätöntä. Ilmastotieteen viesti on selvä: meidän on kyettävä parempaan. Kauniit puheet eivät riitä. Päättäjien on pantava asiat tärkeysjärjestykseen. Seuraavan eduskunnan on aloitettava Suomen jälleenrakennus.

Joukko huolestuneita kansalaisia sekä Korvaamaton-kampanjan järjestöt kutsuvat kaikki mukaan vaatimaan vahvoja toimia ilmastokriisin torjumiseksi. Kampanjassa mukana BirdLife, Greenpeace, Fingo, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, Protect Our Winters, Suomen Luonnonsuojeluliitto, WWF Suomi

Yhdessä voimme rajoittaa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen ja tehdä Suomesta maailman ensimmäisen fossiilivapaan hyvinvointivaltion.

Tulevan eduskunnan on sitouduttava seuraaviin vaatimuksiin ilmastokriisin pysäyttämiseksi:

  • Nostaa päästövähennystavoite vuodelle 2030 vähintään 65 prosenttiin.
  • Viedä nettopäästöt alle nollan vuoteen 2030 mennessä.
  • Päästä irti fossiilisista polttoaineista vuoteen 2035 mennessä ja luopua kivihiilestä, öljylämmityksestä ja turpeesta vuoteen 2025 mennessä.
  • Lopettaa fossiilisten polttoaineiden tuet vuonna 2020.
  • Investoida moninkertaisesti kevyeen ja julkiseen liikenteeseen ja kieltää uusien fossiilikäyttöisten polttomoottoriautojen myynti viimeistään vuonna 2027.
  • Vähentää metsien hakkuita, toteuttaa soidensuojeluohjelma ja lopettaa uusien turvekenttien avaaminen.
  • Parantaa rakennusten energiatehokkuutta Pohjoismaiden kärkitasolle sekä ohjata ja taloudellisesti kannustaa energiaremontteihin.
  • Ohjata ruoantuotanto ja -kulutus kasvispainotteiseksi tuki- ja verouudistuksella.
  • EU:ssa Suomen on puheenjohtajakaudellaan edistettävä päästövähennystavoitteiden kiristämistä vähintään 65 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. EU:n tulee olla hiilineutraali vuoteen 2040 mennessä.

Ilmastotoimissa on pidettävä kaikki mukana. Vaadimme ilmasto-oikeudenmukaisuutta ja kannatamme oikeudenmukaista siirtymää, tukea maailman köyhimpien ilmastotoimiin, yhteisöenergiaan sekä ilmastokasvatusta kaikille koulutusasteille.

Kokoonnumme lauantaina 6.4. klo 14.00 Senaatintorilla. Kulkue kohti Eduskuntataloa lähtee noin klo 14.30.

Tutustu kampanjaan: www.korvaamaton.fi

#Korvaamaton #ilmastomarssi #NytOnPakko

Huom! Poliittiset puolueet ovat tervetulleita marssille puolueiden blokkiin. Puoluetunnukset sallittu tässä blokissa.

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1600043990098873/

Vastaa